Do tohoto pokrmu můžeme využít i tlusté vepřové maso - například když koupíme vepřové mleté, které je tukem skoro bílé, a dokonce i bůček, jenž nameleme. Jako příloha jsou vhodné brambory a výrobky z nich, jako je pyré, hranolky, salát... Ale dobrý bude i čerstvý chléb a zeleninový salát.
Ingredience pro recept Holandský řízek:
500 g mletého vepřového masa, 250 ml mléka, 200 g strouhaného eidamu, vejce, sůl, pepř, vejce, mouka a strouhanka na trojobal, olej na smažení.
Holandský řízek krok za krokem:
2. Eidam nastrouháme, můžeme i na hrubších okách.
3. Připravíme si na obalení mouku, rozšlehané vejce se solí a trochou mléka nebo vody a strouhanku.
4. Do uleženého masa vmícháme sýr, pepř a vejce.
5. Mokrou rukou tvarujeme placičky velikosti menšího řízku. Rovnou je obalujeme v trojobalu.
6. Na pánvi rozpálíme silnější vrstvu oleje a placičky holandského řízku smažíme z obou stran dozlatova.
7. Holandský řízek podáváme v brambory upravenými různým způsobem nebo s chlebem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat