Pečínka z jehněcího je křehká, šťavnatá, mimořádně lahodná a na rozdíl od skopového není ani cítit, ani nemá nepříjemnou pachuť. Podáváme ji s malými novými brambůrky, krokety, rýží nebo bramborovými noky. Jehněčí i skopové maso klademe zásadně na nahřáté talíře – skvěle nám poslouží mikrovlnná trouba – a podáváme horké. Studené maso rychle pozbývá na chuti.
Ingredience pro recept Jehněčí plecko na šalvěji:
Jehněčí plecko, 2 větvičky šalvěje (asi 15 g), silnější plátek másla, 2-3 stroužky česneku, špetka majoránky, drcené barevné pepře, sůl, 2 dcl vývaru, několik plátků anglické slaniny.
Jehněčí plecko na šalvěji krok za krokem:
1. Z plecka odstraníme blány a šlachy.
2. Utřeme česnek se solí a plecko jím potřeme ze všech stran.
3. Dále maso osolíme a okořeníme.
4. Pekáček vymažeme máslem, poklademe lístky šalvěje, na které položíme maso.
5. Plecko lehce posypeme majoránkou, poklademe dalšími lístky šalvěje a navrch položíme plátky anglické slaniny.
6. Podlijeme částí vývaru a pečeme pod pokličkou na 200 °C asi 20 minut.
7. Maso obrátíme, podlijeme a již odklopené dopečeme dozlatova.
8. Z upečeného plecka nakrájíme pokud možno úhledné plátky masa. Vypečenou šťávu můžeme mírně zahustit.
9. Jehněčí plecko na šalvěji podáváme s bramborovou kaší, brambory nebo rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat