Sádlo se škvarky, foto med |
Jak správně vyškvařit sádlo, aby nebylo připálené a aby škvarky pěkně křupaly. Namažeme ho na chleba a posypeme zelenou cibulkou...
Ingredience pro recept Sádlo se škvarky:
1000 g syrového vepřového hřbetního sádla, sůl, lžíce mléka
Sádlo se škvarky krok za krokem:
- Sádlo očistíme - nožem z něj oškrábeme případné nečistoty a papírovou utěrkou otřeme.
- Nabroušeným nožem nakrájíme syrové sádlo na drobnější kostičky.
- Nakrájené sádlo vložíme do rozehřáté nádoby, malinko podlijeme vodou a na malém plamenu necháme pod pokličkou zvolna dusit.
- Vydušené sádlo postupně odebíráme naběračkou a lijeme do připravené nádoby.
- Když škvarky začnou růžovět, odklopíme poklici a mírně zvýšíme plamen. Průběžně mícháme a neodcházíme od plotny.
- Aby měly škvarky tmavší barvu a byly křupavé, přidáme ke konci varu trochu mléka, promícháme a jakmile se přestanou tvořit bubliny, sádlo odstavíme a slijeme k již odlitému.
- Sádlo se škvarky mažeme na čerstvý chléb středomořského typu a nebo náš český tmavší, osolíme, případně mázneme hořčicí nebo posypeme nakrájenou cibuli.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat