Polévka plná vitamínů je vhodná zvláště v předjaří a v době různých chřipkových epidemií. Ale je dobrá i jen sama o sobě.
Ingredience pro recept Zeleninová polévka vydatná:
1 větší cibule, 2 mrkve, malý celer, 1 petržel nebo pastinák (máme-li, můžeme přidat i kedlubnu, hrášek a další zeleninu podle chuti); dále pak omastek, kostku masoxu nebo zeleninového bujonu, 2 rovné lžíce dětské krupičky, 1 vejce, sůl, pepř, pažitka nebo kudrnka.
1. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky.
2. Oškrábeme zeleninu a nakrájíme na kostičky.
3. V hrnci rozpálíme omastek a osmahneme na něm cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a osmažíme i tu.
4. Osolíme, opepříme a zasypeme krupičkou. Jakmile trochu zrůžoví, vmícháme vejce.
5. Ihned zalijeme horkou vodou a přidáme masox.
6. Zeleninovou polévku krátce povaříme, ozdobíme nakrájenou pažitkou a podáváme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat