čtvrtek 10. května 2012

Kuskus s datlemi


Kuskus s datlemi, foto med

Kuskus je speciálně pěstovaná tvrdozrnná pšenice, zpracovaná na drobné kuličky. Tato ručně vyráběná těstovina pochází ze severní Afriky a obsahuje množství nejen výživných, ale i organismu prospěšných látek, například vitamíny skupiny B, vitamin E, vápník, železo, fosfor a další. Je to pokrm poměrně sytý, přestože lehký, a k večeři stačí docela malé množství.

Ingredience pro recept Kuskus s datlemi:

Šálek kuskusu, několik sušených datlí, lžíce medu, lžička másla, skořicový nebo vanilkový cukr.

Kuskus s datlemi krok za krokem:

  1. Šálek kuskusu zalijeme dvěma šálky vařící vody. Promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut bobtnat.
  2. Datle vypeckujeme, pokrájíme na menší kousky a spolu s lžící medu vmícháme do nabobtnaného kuskusu.
  3. Takto ochucený kuskus naservírujeme, posypeme na povrchu skořicovým nebo vanilkovým cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
  4. Kuskus s datlemi podáváme jako lehkou svačinu nebo večeři.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: