Polévka z rajčat se zakysanou smetanou a osmaženými kostičkami housky je dobrá a osvěžující.
Ingredience pro recept Rajská polévka:
800 gramů rajčat, 1 litr zeleninového vývaru, 1 cibule, 2 lžíce rajského protlaku, 150 ml zakysané smetany, 1 mrkev, 2 lžíce olivového oleje, citronová šťáva, cukr, pepř, sůl, zelená petrželka nebo bazalka
Rajská polévka krok za krokem:
1. Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli. Osmažíme ji nejlépe na olivovém oleji.
2. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Omytá rajčata rozkrájíme na čtvrtky. Poté obé vložíme na cibuli a dusíme 10-15 minut.
3. Přidáme rajský protlak a celé zalijeme vývarem nebo vodou s kostrou zeleninového vývaru a vaříme třicet minut.
4. Rajskou polévku rozmixujeme a propasírujeme zpět do hrnce.
5. Za mírného varu přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a citronovou šťávou. Nakonec ozdobíme zelenou petrželkou.
6. Rajskou polévku můžeme podávat s osmaženou housku.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat