čtvrtek 24. května 2012

Skopové maso na smetaně


Skopové maso můžeme velmi chutně připravit i na smetaně, čímž se jeho zvláštní chuť výrazně zjemní.



Ingredience pro recept Skopové maso na smetaně:

500 g skopového masa bez kostí, kousek cibule, mrkve, celeru a petržele, 60 g tuku Hera, celý pepř, nové koření, bobkový list, 40 g hladké mouky, kousek citrónu, 20 g slaniny, 1 dl smetany ke šlehání, ocet, sůl

Skopové maso na smetaně krok za krokem:

1. Skopové maso jemně naklepeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a necháme hodinu odležet v chladnu.

2. Kořenovou zeleninu oškrábeme a nakrájíme na nudličky.

3. Oloupeme a nakrájíme cibuli, osmažíme ji na části tuku, přidáme zeleninu a osmažíme vše dorůžova.

4. Na tomto základě opečeme ze všech stran připravené maso, okořeníme, zastříkneme octem a podlijeme vodou.

5. Pekáček nebo kastrol přiklopíme pokličkou a maso pečeme ve středně vyhřáté troubě.

6. Během pečení maso přeléváme šťávou, obracíme a podléváme vodou.

7. Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme a šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbytku tuku a z mouky.

8. Šťávu i se zeleninou rozmixujeme a případně propasírujeme a dáme prohřát. Nakonec ji zjemníme smetanou, případně dochutíme citronovou šťávou.

9. Maso nakrájíme na porce a dáme prohřát do omáčky.

10. Skopové maso na smetaně podáváme s houskovými knedlíky nebo s těstovinami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: