Skopové maso můžeme velmi chutně připravit i na smetaně, čímž se jeho zvláštní chuť výrazně zjemní.
Ingredience pro recept Skopové maso na smetaně:
500 g skopového masa bez kostí, kousek cibule, mrkve, celeru a petržele, 60 g tuku Hera, celý pepř, nové koření, bobkový list, 40 g hladké mouky, kousek citrónu, 20 g slaniny, 1 dl smetany ke šlehání, ocet, sůl
Skopové maso na smetaně krok za krokem:
1. Skopové maso jemně naklepeme, prošpikujeme slaninou, osolíme a necháme hodinu odležet v chladnu.
2. Kořenovou zeleninu oškrábeme a nakrájíme na nudličky.
3. Oloupeme a nakrájíme cibuli, osmažíme ji na části tuku, přidáme zeleninu a osmažíme vše dorůžova.
4. Na tomto základě opečeme ze všech stran připravené maso, okořeníme, zastříkneme octem a podlijeme vodou.
5. Pekáček nebo kastrol přiklopíme pokličkou a maso pečeme ve středně vyhřáté troubě.
6. Během pečení maso přeléváme šťávou, obracíme a podléváme vodou.
7. Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme a šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbytku tuku a z mouky.
8. Šťávu i se zeleninou rozmixujeme a případně propasírujeme a dáme prohřát. Nakonec ji zjemníme smetanou, případně dochutíme citronovou šťávou.
9. Maso nakrájíme na porce a dáme prohřát do omáčky.
10. Skopové maso na smetaně podáváme s houskovými knedlíky nebo s těstovinami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat