pátek 10. srpna 2012

Bramboračka s houbami



Když máme čerstvé houby, můžeme si z nich mimo jiné uvařit klasickou bramboračku s houbami. Jde to i ze sušených, které předem namočíme.

Ingredience pro recept Bramboračka s houbami:

5 středně velkých brambor, mrkev, celer, petržel, čerstvé hřibovité houby (nebo hrst sušených), olej nebo jiný tuk, 2 lžíce mouky, sůl, pepř, 3 kuličky nového koření, bobkový list, majoránka, stroužek česneku, popř. zelená petrželka.

Bramboračka s houbami krok za krokem:

1. Oškrábeme a do studené vody vložíme brambory a kořenovou zeleninu.

2. V hrnci, v němž budeme polévku vařit, podusíme očištěné a na kousky nakrájené houby. Zalijeme vodou a uvedeme do varu.

3. Přidáme sůl, koření, na kousky nakrájenou zeleninu a později i brambory.

4. Z omastku s mouky usmažíme světlou jíšku, kterou přidáme do polévky, když je zelenina poloměkká. Vaříme asi 15 minut.

5. Nakonec přidáme utřený nebo prolisovaný česnek a rozemneme hrstku majoránky. Již dál nevaříme.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: