Když máme čerstvé houby, můžeme si z nich mimo jiné uvařit klasickou bramboračku s houbami. Jde to i ze sušených, které předem namočíme.
Ingredience pro recept Bramboračka s houbami:
5 středně velkých brambor, mrkev, celer, petržel, čerstvé hřibovité houby (nebo hrst sušených), olej nebo jiný tuk, 2 lžíce mouky, sůl, pepř, 3 kuličky nového koření, bobkový list, majoránka, stroužek česneku, popř. zelená petrželka.
Bramboračka s houbami krok za krokem:
1. Oškrábeme a do studené vody vložíme brambory a kořenovou zeleninu.
2. V hrnci, v němž budeme polévku vařit, podusíme očištěné a na kousky nakrájené houby. Zalijeme vodou a uvedeme do varu.
3. Přidáme sůl, koření, na kousky nakrájenou zeleninu a později i brambory.
4. Z omastku s mouky usmažíme světlou jíšku, kterou přidáme do polévky, když je zelenina poloměkká. Vaříme asi 15 minut.
5. Nakonec přidáme utřený nebo prolisovaný česnek a rozemneme hrstku majoránky. Již dál nevaříme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat