středa 1. srpna 2012

Domácí tiramisu z tvarohu


Pravé italské tiramisu se vyrábí z italského sýra mascarpone, kterého potřebujeme půl kila (250 g stojí více než 40 Kč). Také další ingredience nepatří mezi nejlevnější. Ne, že by česká verze byla zadarmo, ale vyjde cenově přijatelněji a chuťově prostě nemá chybu.


Ingredience pro recept Domácí tiramisu z tvarohu: 

500 g měkkého tvarohu (balíček smetanového a balíček 
Netučného), 125 ml šlehačky, 2 lžičky instantní kávy, šťáva z ½ citrónu, 1 a ½ lžíce cukru moučka, ½ sáčku vanilkového cukru, 4 lžíce rumu, kulaté piškoty, 2 lžíce kakaa.

Domácí tiramisu z tvarohu krok za krokem:

1. Uvaříme 200 ml kávy a necháme ji vychladit.

2. Utřeme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou šťávu.

3. Ušleháme šlehačku a vmícháme ji do tvarohu.

4. Do vychladlé kávy přidáme rum.

5. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a dno poklademe piškoty, které jemně postříkáme kávou s rumem.

6. Potřeme tvarohovou hmotou. Vrstvy střídáme. Končíme tvarohovou hmotu, kterou poprášíme kakaem (přes sítko).

7. Tiramisu uložíme do ledničky nejlépe přes noc.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: