V době, kdy houby nerostou, si můžeme udělat houbovou pochoutku z hlívy ústřičné. Pokud ji nenajdeme v lese na stromě či na pařezu, koupíme ji v prodejně se zeleninou.
Ingredience pro recept Hlíva ústřičná jako vídeňský řízek:
400 g hub, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky, 2 vejce, tuk na smažení, pepř, sůl.
Hlíva ústřičná jako vídeňský řízek krok za krokem:
1. Z hlívy odkrojíme třeň – používají se pouze klobouky. Třeň pak můžeme nakrájet do polévky.
2. Klobouky otřeme vlhkou papírovou utěrkou a necháme oschnout.
3. Z obou stran osolíme, případně lehce opepříme.
4. Připravme si trojobal a nejprve klobouky obalíme v mouce, potom namáčíme v rozšlehaných vejcích a nakonec je obalujeme ve strouhance.
5. Rozehřejeme olej nebo sádlo a obalené klobouky zvolna smažíme dozlatova.
6. Řízky z hlívy ústřičné podáváme teplé, vhodnou přílohou je například bramborové pyré, brambory nebo čerstvý chléb a zeleninová obloha.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat