úterý 21. srpna 2012

Řapíkatý celer se smaženou strouhankou


Řapíkatý celer je zelenina, s níž si mnozí neví příliš rady. Je vhodný  do polévek a salátů, ale vařený se smaženou strouhankou je prostě skvělý.


Ingredience pro recept Řapíkatý celer se smaženou strouhankou:

1 řapíkatý celer, sůl, 100 g másla, 50 g strouhanky.

Řapíkatý celer se smaženou strouhankou krok za krokem:

1. Řapíkatý celer opláchneme, odkrojíme listy natě (použijeme do polévky nebo do salátů) a řapíky nakrájíme na asi 15cm kousky.

2. Uvaříme je v osolené vodě nebo v páře doměkka, ale tak, aby zůstal křupavý.

3. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm dozlatova strouhanku.

4. Uvařený řapík rozdělíme na talíře a na každý dáme trochu smažené strouhanky.

5. Řapíkatý celer se smaženou strouhankou podáváme nejlépe s vařeným bramborem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: