Řapíkatý celer je zelenina, s níž si mnozí neví příliš rady. Je vhodný do polévek a salátů, ale vařený se smaženou strouhankou je prostě skvělý.
Ingredience pro recept Řapíkatý celer se smaženou strouhankou:
1 řapíkatý celer, sůl, 100 g másla, 50 g strouhanky.
Řapíkatý celer se smaženou strouhankou krok za krokem:
1. Řapíkatý celer opláchneme, odkrojíme listy natě (použijeme do polévky nebo do salátů) a řapíky nakrájíme na asi 15cm kousky.
2. Uvaříme je v osolené vodě nebo v páře doměkka, ale tak, aby zůstal křupavý.
3. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm dozlatova strouhanku.
4. Uvařený řapík rozdělíme na talíře a na každý dáme trochu smažené strouhanky.
5. Řapíkatý celer se smaženou strouhankou podáváme nejlépe s vařeným bramborem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat