Nosíme-li stále z lesa houby, můžeme je použít pod maso. Dodají jídlu vynikající houbovou chuť.
Ingredience pro recept Hovězí plátky na houbách:
4 hovězí plátky z kýty nebo z nízkého roštěnce, 200 g čerstvých hub, 1 velká cibule, sůl, kmín, pepř, olej, 1 lžíce hladké mouky.
Hovězí plátky na houbách krok za krokem:
1. Plátky masa na okrajích nařízneme mělkými zářezy a naklepeme je paličkou na maso.
2. Osolíme je, opepříme a necháme čtvrt hodiny odležet.
3. Mezitím očistíme a pokrájíme houby.
4. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Zpěníme ji na oleji, přidáme plátky masa, pokmínujeme je a opečeme je po obou stranách.
5. Maso vyjmeme, sos zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme malým množstvím vroucí vody.
6. Na kousku másla podusíme pokrájené a mírně osolené houby.
7. Do omáčky vrátíme plátky masa a dusíme je do změknutí. Během dušení podle potřeby podléváme vroucí vodou.
8. Když je maso téměř měkké, přidáme podušené houby.
9. Hovězí plátky na houbách podáváme s dušenou rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat