Smaženice z lišek obohacená kvasnicemi je chuťově zajímavou obměnou známého houbového pokrmu.
Ingredience pro recept Smaženice z lišek a kvasnic:
500 g lišek, balíček droždí (40 g), 1 cibule, trochu oleje, kousek másla, 2 vejce, sůl.
Smaženice z lišek a kvasnic krok za krokem:
1. Očistíme a pokrájíme lišky. Rozehřejeme v kastrolku kousek másla, přidáme lišky, špetku soli a necháme je dusit do změknutí.
2. Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli. Osmažíme ji dorůžova na oleji.
3. Přidáme rozdrobené kvasnice, osolíme a za stálého míchání smažíme asi pět minut.
4. Poté do směsi vmícháme dušené houby, podusíme a vmícháme rozšlehaná vejce, která necháme srazit.
5. Smaženice z lišek a kvasnic podáváme s čerstvým chlebem, pečivem nebo s bramborem. Také ji můžeme použít jako pomazánku.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat