pondělí 13. listopadu 2017

Jehněčí guláš nadivoko

Jehněčí guláš nadivoko, foto med

Jehněčí a mladé skopové maso lze připravit mnoha různými způsoby. S použitím divokého koření se stane guláš z jehněčího pochoutkou i pro ty, kteří skopové v lásce nemají.

Ingredience pro recept Jehněčí guláš nadivoko:

600 g jehněčího plecka, 2 cibule, 2 stroužky česneku, olej nebo sádlo, pepř, sůl, 2-3 kuličky jalovce, nového koření, 2 bobkové listy, lžička rozmarýnu, lžička ostré papriky, 300 ml vývaru, lžíce mouky na zaprášení.

Jehněčí guláš nadivoko krok za krokem:

  1. Jehněčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky.
  2. Oloupeme a nakrájíme cibule.
  3. Rozehřejeme olej, osmahneme cibuli a přidáme maso, které necháme zatáhnout.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, jalovec, nové koření, bobkový list a rozmarýnu, podlijeme vývarem.
  5. Snížíme teplotu a dusíme do měkka. Pak odstraníme kuličky koření a bobkové listy.
  6. Mouku rozmícháme v malém množství studené vody a zahustíme jí guláš.
  7. Nakonec vmícháme utřený česnek.
  8. Jehněčí guláš nadivoko podáváme s knedlíkem, rýží nebo chlebem.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: