Jehněčí guláš nadivoko, foto med |
Jehněčí a mladé skopové maso lze připravit mnoha různými způsoby. S použitím divokého koření se stane guláš z jehněčího pochoutkou i pro ty, kteří skopové v lásce nemají.
Ingredience pro recept Jehněčí guláš nadivoko:
600 g jehněčího plecka, 2 cibule, 2 stroužky česneku, olej nebo sádlo, pepř, sůl, 2-3 kuličky jalovce, nového koření, 2 bobkové listy, lžička rozmarýnu, lžička ostré papriky, 300 ml vývaru, lžíce mouky na zaprášení.Jehněčí guláš nadivoko krok za krokem:
- Jehněčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky.
- Oloupeme a nakrájíme cibule.
- Rozehřejeme olej, osmahneme cibuli a přidáme maso, které necháme zatáhnout.
- Osolíme, opepříme, přidáme papriku, jalovec, nové koření, bobkový list a rozmarýnu, podlijeme vývarem.
- Snížíme teplotu a dusíme do měkka. Pak odstraníme kuličky koření a bobkové listy.
- Mouku rozmícháme v malém množství studené vody a zahustíme jí guláš.
- Nakonec vmícháme utřený česnek.
- Jehněčí guláš nadivoko podáváme s knedlíkem, rýží nebo chlebem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat