pátek 10. listopadu 2017

Křupavá kuřecí křidélka

Křupavá kuřecí křidélka, foto med

Pikantní a křupavá kuřecí křidélka jsou skvělá nejen na grilu, ale také pečená v troubě. Jejich příprava je snadná, zvládne ji i začátečník.

Ingredience pro recept Křupavá kuřecí křidélka:

500 g kuřecích křidélek, sůl, 3 lžíce hladké mouky, lžička mleté sladké papriky, lžička mletého pepře, půl až celá lžička chilli, olej.

Křupavá kuřecí křidélka krok za krokem:

Křídla očistíme, osušíme a osolíme.
Smícháme mouku s lžičkou soli a se vším uvedeným kořením.
Křídla ve směsi postupně obalíme a ihned klademe do pekáčku, do něhož nalijeme trochu oleje.
Předehřejme troubu na 180 °C a dáme péct
Po asi 20 minutách křidélka obrátíme a dáme péct dalších 20-30 minut, dokud se nevytvoří vypečená křupavá kůrčička.
Upečená křidélka klademe na papírové ubrousky, aby odsály přebytečnou mastnosti.
Křupavá kuřecí křidélka podáváme s hranolky, americkými brambory, vařenými brambory, rýží nebo s pečivem. A také se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: