úterý 7. listopadu 2017

Pštrosí vejce z mletého masa

Pštrosí vejce z mletého masa, foto med

Pečená pštrosí vejce je pokrm z vařených vajec a okořeněného mletého masa. Takto upravené mleté maso můžeme připravit jako slavnostní jídlo i rychlé pohoštění pro návštěvy. Toto jídlo mají většinou rády i děti.

Ingredience pro recept Pštrosí vejce:

500 gramů mletého masa – mix hovězího a vepřového, vařená vejce podle počtu strávníků, 1 syrové vejce, cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka, nadrobno nasekaná petrželka, strouhanka, olej.

Pštrosí vejce krok za krokem:


Pštrosí vejce, foto med
  1. Uvaříme vejce, ochladíme a oloupeme.
  2. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme sůl, vejce, koření, strouhanku a důkladně prohněteme. Masou můžeme několikrát bouchnout o prkénko, aby byla kompaktnější.
  3. Hmotu rozdělíme podle počtu vajec a každé vejce pečlivě obalíme a vytvarujeme mokrýma rukama do koule.
  4. Pekáček vymastíme nebo vyložíme papírek na pečení a poklademe koulemi.
  5. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pštrosí vejce pečeme přibližně 30 minut, dokud maso není propečené.
  6. Pečená pštrosí vejce podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo pečivem. Vhodnou přílohou jsou nakládané okurky, houby nebo cibulky.
Dobrou chuť!

1 komentář:

Sapik řekl(a)...

Děkuji moc za tento velice zajímavý a dobrý návod, zkoušeli jsme a naprostá bomba! Co se nám ale docela dost nelíbilo to, jak to maso bylo strukturované, ale to je asi naše chyba... Zkuste třeba tento návod, podle kterého jsme si zkoušeli dělat uzené maso :) Mějte se krásně.