pátek 1. října 2021

Krupoto zeleninové

 

Krupoto zeleninové, foto med

Krupoto je název odvozený od rizota, kde namísto rýže používáme kroupy. Toto syté zeleninové jídlo je vhodné nejen pro vegetariány.

Ingredience pro recept Krupoto zeleninové:

350 g ječných krup, zeleninový bujón, 1 cibule, několik žampionů, červená paprika, kousek mrkve, petržele a celeru, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, olej (olivový nebo řepkový), petrželová nať, na posypání sýr na strouhání nebo parmezán. 


Krupoto zeleninové krok za krokem:

  1. Kroupy řádně propláchneme a uvaříme v dostatečném množství vody se zeleninovým bujónem. Drobnější kroupy vaříme asi 35 minut, větší déle.
  2. Očistíme cibuli, česnek, žampiony, papriku a kořenovou zeleninu.
  3. Nadrobno nakrájenou cibulku a česnek osmažíme na oleji, poté přidáme nakrájenou papriku a kořenovou zeleninu, nakonec žampiony a vše osmahneme doměkka.
  4. Směs dochutíme solí, pepřem a nadrobno nakrájenou petrželkou.
  5. Krupoto zeleninové rozdělíme na talíře a posypeme sýrem. Chuťově jiné je houbové krupoto. 

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: