Krupoto zeleninové, foto med |
Krupoto je název odvozený od rizota, kde namísto rýže používáme kroupy. Toto syté zeleninové jídlo je vhodné nejen pro vegetariány.
Ingredience pro recept Krupoto zeleninové:
350 g ječných krup, zeleninový bujón, 1 cibule, několik žampionů, červená paprika, kousek mrkve, petržele a celeru, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, olej (olivový nebo řepkový), petrželová nať, na posypání sýr na strouhání nebo parmezán.
Krupoto zeleninové krok za krokem:
- Kroupy řádně propláchneme a uvaříme v dostatečném množství vody se zeleninovým bujónem. Drobnější kroupy vaříme asi 35 minut, větší déle.
- Očistíme cibuli, česnek, žampiony, papriku a kořenovou zeleninu.
- Nadrobno nakrájenou cibulku a česnek osmažíme na oleji, poté přidáme nakrájenou papriku a kořenovou zeleninu, nakonec žampiony a vše osmahneme doměkka.
- Směs dochutíme solí, pepřem a nadrobno nakrájenou petrželkou.
- Krupoto zeleninové rozdělíme na talíře a posypeme sýrem. Chuťově jiné je houbové krupoto.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat