Zeleninové Ikea kuličky, foto med |
Pro vegetariány, a nejen pro ně, jsou zajímavým jídlem zeleninové kuličky s nějakou omáčkou nebo dresinkem. Jejich příprava je náročněji než u masových kuliček, ale zvládne se. Pro zjednodušení použijeme cizrnu, hrášek a kukuřici konzervovanou.
Ingredience pro recept Zeleninové Ikea kuličky:
Konzerva cizrny (400 g), malá konzerva hrášku, malá konzerva kukuřice, 1 červená paprika, ½ malé cukety, malá cibule, stroužek česneku, lžička sladké papriky, ½ lžičky mletého pepře, sůl, mleté ovesné vločky na zahuštění a zelené koření podle chuti (bazalka, petrželka apod.), olej.
Zeleninové Ikea kuličky krok za krokem:
Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli, česnek, papriku a cuketu.Zelenina na kuličky, foto med - Na oleji orestujeme cibuli s česnekem, přidáme papriku a cuketu. Změklé necháme zchladnout.
- Scedíme konzervy cizrny, hrášku a kukuřice a rozmixujeme.
- Rozmixujeme i orestovanou zeleninu, vše spojíme, přidáme sůl. pepř a nadrobno nasekané zelené koření.
- Hmotu podle potřeby zahustíme mletými ovesnými vločkami a tvoříme z ní kuličky o něco větší než třešně.
- Pečící plech vyložíme papírem na pečení a troubu zapneme na 180 °C.
- Zeleninové kuličky klademe na plech.
- Pečeme v rozehřáté troubě asi 20-25 minut dozlatova.
- Zeleninové Ikea kuličky podáváme horké, buď s nějakou omáčkou a vhodnou přílohou, nebo s dresinkem ze zakysané smetany, do které přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhanou okurku, utřený česnek, sůl a cukr.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat