čtvrtek 7. října 2021

Vepřové maso dušené v kapustě

 

Vepřové maso dušené v kapustě

Na trhu se objevuje hlávková kapusta, kterou využijeme v kuchyni na mnoho způsobů. Skvělá je v dušeném vepřovém mase. Navíc kapusta obsahuje spoustu vitamínů a ochranných látek.


Ingredience pro recept Vepřové maso dušené v kapustě:

1 kg vepřového plecka nebo krkovice, menší hlávka kapusty, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, olej nebo sádlo, na podlití vývar nebo horká voda. 


Vepřové maso dušené v kapustě krok za krokem:

  1. Krájení kapusty
    Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno.
  2. Kapustu nakrájíme na čtvrtky, odstraníme poškozené listy a každou čtvrtku nakrouháme na nudličky.
  3. Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky.
  4. Na sádle nebo na oleji osmažíme cibuli s česnekem.
  5. Přidáme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme, opepříme a necháme zatáhnout ze všech stran.
  6. Maso zasypeme nakrájenou kapustou. Nemusíme se bát, že jí je moc – hodně se vydusí a zmenší objem. Osolíme a podlijeme asi 500 ml horké vody nebo vývaru. Pod pokličkou za občasného míchání dusíme doměkka.
  7. V 150 ml vody rozmícháme 2 lžíce mouky a přilijeme k masu s kapustou. Zamícháme a necháme ještě 10 minut dusit. 
  8. Vepřové maso dušené v kapustě podáváme zpravidla s vařeným bramborem, případně bramborovým knedlíkem nebo noky

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: