Vepřové maso dušené v kapustě, foto med |
Na trhu se objevuje hlávková kapusta, kterou využijeme v kuchyni na mnoho způsobů. Skvělá je v dušeném vepřovém mase. Navíc kapusta obsahuje spoustu vitamínů a ochranných látek.
Ingredience pro recept Vepřové maso dušené v kapustě:
1 kg vepřového plecka nebo krkovice, menší hlávka kapusty, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, drcený kmín, olej nebo sádlo, na podlití vývar nebo horká voda.
Vepřové maso dušené v kapustě krok za krokem:
Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno.Krájení kapusty, foto med - Kapustu nakrájíme na čtvrtky, odstraníme poškozené listy a každou čtvrtku nakrouháme na nudličky.
- Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky.
- Na sádle nebo na oleji osmažíme cibuli s česnekem.
- Přidáme nakrájené maso, osolíme, okmínujeme, opepříme a necháme zatáhnout ze všech stran.
- Maso zasypeme nakrájenou kapustou. Nemusíme se bát, že jí je moc – hodně se vydusí a zmenší objem. Osolíme a podlijeme asi 500 ml horké vody nebo vývaru. Pod pokličkou za občasného míchání dusíme doměkka.
- V 150 ml vody rozmícháme 2 lžíce mouky a přilijeme k masu s kapustou. Zamícháme a necháme ještě 10 minut dusit.
- Vepřové maso dušené v kapustě podáváme zpravidla s vařeným bramborem, případně bramborovým knedlíkem nebo noky.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat