Dančí kýta na víně, foto med |
Maso ze zvěřiny je nejen jedno z nejzdravějších, navíc správně připravené má vynikající chuť. Dančí kýtu si připravíme nejraději na víně, které ho posune o level výš.
Ingredience pro recept Dančí na víně:
500 g dančí kýty, olej, 1 cibule, l mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 2 hrsti sušených brusinek, 1 lžíce brusinkové marmelády, 200 ml vína, lžíce mouky, 100 ml smetany. Koření: jalovec, bobkový list, pepř, tymián, sůl.
Dančí na víně krok za krokem:
Dančí kýtu omyjeme, osušíme a odblaníme.Dančí, foto med - Špek nakrájíme na klínky a maso jimi prošpikujeme. Osolíme ho a opepříme.
- Na pekáčku rozehřejeme olej a maso prudce opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo.
- Přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Krátce je osmahneme a vše podlijeme vínem a podle potřeby vodou.
- Vložíme sušené brusinky a koření. Zaklopené poklicí pečeme v troubě asi 1,5 hodiny do měkka.
- Upečené maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na plátky.
- Omáčku zahustíme moukou, rozmixujeme a přepasírujeme. Necháme zvolna vařit, přidáme lžíci brusinkové marmelády a nakonec smetanu.
- Dančí na víně podáváme s knedlíkem nebo s bramborovými noky.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat