Argentinské steaky, foto med |
Argentinský steak se dělá z vysokého nebo nízkého roštěnce, či svíčkové, které se nachází na hřbetě mladých argentinských volků. Rumpsteak je libová část hovězího zadního, tzv. květové špičky. Díky jejich chovu ve volní přírodě je toto maso nejšťavnatější a nejchutnější. Je jemně mramorované s tukovým očkem uprostřed. Připravujeme ho velmi jednoduše, s minimem koření.
Ingredience pro recept Argentinské steaky:
Balení (1-1,5 kg) argentických steaků z roštěnce nebo svíčkové, sůl, nejlépe mořský, mletý nebo drcený pepř.
Argentinské steaky krok za krokem:
- Maso nakrájíme na 4 cm vysoké plátky. Necháme ho odpočinout při pokojové teplotě, aby chladné z ledničky neutrpělo teplotní šok.
- Tento druh masa má vlastní výraznou chuť i vůni, a nehodí se proto k nakládání do marinád nebo výraznému kořenění. Pouze ho trochu opepříme.
- Bez naklepávání maso položíme na rozpálenou pánev nebo na gril a zprudka ho opečeme po obou stranách, aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu.
- Steaky posolíme, zmírníme žár a dopečeme.
- Pečeme-li ho 2 minuty z každé strany, dostaneme krvavý steak Rare.
- Pečením 5 minut z každé strany získáme mírně propečený Medium rare.
- Pečením 8 minut z každé strany budeme mít steak středně propečený – Medium well.
- A chceme-li zcela propečený steak Well done, pečeme maso 10 minut z každé strany.
- Argentinské steaky podáváme s čerstvým chlebem, hranolky nebo americkými brambory a zeleninou.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat