Čínská sladkokyselá polévka, foto med |
Zajímavou chuť asijské kuchyně si můžeme vyzkoušet na kuřecí ostro-kyselé polévce s Jidášovým uchem a chilli papričkami. Její příprava není nijak obtížná.
Ingredience pro recept Čínská ostro-kyselá polévka:
100 g vykostěného kuřecího masa, hrstka sušených hub Jidášovo ucho, kousek pórku, 1 mrkev, 1-2 chilli papričky, lžička mletého chilli, 2 vejce, 1 PL Solamylu, 1 Pl vinného octa, sójová omáčka podle chuti, olej, vývar.
Čínská ostro-kyselá polévka krok za krokem:
- Jidášovo ucho namočíme na 2-3 hodiny do studené vody.
- Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Chilli papričku nadrobno, mrkev a pórek na kolečka, změklé Jidášovo ucho na proužky.
- Do rozehřátého oleje vložíme maso a orestujeme ze všech stran, aby se zatáhlo.
- Přidáme zeleninu, houby a koření, orestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
- Polévku dochutíme octem a sójovou omáčkou. Rozkloktáme vejce a vlijeme ho do vařící se polévky.
- Nakonec přidáme Solamyl namočený ve studené vodě a povaříme dalších 10 minut.
- Čínská ostro-kyselá polévka můžeme podávat s rýžovými nudlemi.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat