pátek 18. června 2021

Čínská ostro-kyselá polévka

 

Čínská sladkokyselá polévka, foto med

Zajímavou chuť asijské kuchyně si můžeme vyzkoušet na kuřecí ostro-kyselé polévce s Jidášovým uchem a chilli papričkami. Její příprava není nijak obtížná. 

Ingredience pro recept Čínská ostro-kyselá polévka:

100 g vykostěného kuřecího masa, hrstka sušených hub Jidášovo ucho, kousek pórku, 1 mrkev, 1-2 chilli papričky, lžička mletého chilli, 2 vejce, 1 PL Solamylu, 1 Pl vinného octa, sójová omáčka podle chuti, olej, vývar.


Čínská ostro-kyselá polévka krok za krokem:

  1. Jidášovo ucho namočíme na 2-3 hodiny do studené vody.
  2. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Chilli papričku nadrobno, mrkev a pórek na kolečka, změklé Jidášovo ucho na proužky.
  3. Do rozehřátého oleje vložíme maso a orestujeme ze všech stran, aby se zatáhlo.
  4. Přidáme zeleninu, houby a koření, orestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
  5. Polévku dochutíme octem a sójovou omáčkou. Rozkloktáme vejce a vlijeme ho do vařící se polévky.
  6. Nakonec přidáme Solamyl namočený ve studené vodě a povaříme dalších 10 minut.
  7. Čínská ostro-kyselá polévka můžeme podávat s rýžovými nudlemi.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: