Kachní stehna pečená na zelí, foto med |
Kachní stehna se prodávají zpravidla v balení po dvou. Je-li nás ke stolu víc, koupíme odpovídající počet stehen. Celou kachnu můžeme připravit s jablky nebo na medu a stehna pro změnu připravíme na zelí. Šťávy ze zelí a masa se harmonicky propojí.
Ingredience pro recept Kachní stehna pečená na zelí:
4 kachní stehna, 1 cibule, sáček kyselého zelí, 2 jablka, sůl, kmín, drcené pepře.
Kachní stehna pečená na zelí krok za krokem:
Kachní stehna pečená na zelí |
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme, odstraníme ohryzek a nakrájíme na tenké plátky. Zelí překrojíme na menší kousky a smícháme se syrovou cibulí, jablky a špetkou soli.
- Zapneme troubu na 170 °C.
- Kachní stehna očistíme, osolíme, opepříme a pokmínujeme.
- Na dno pekáčku rozprostřeme směs zelí, na ni položíme kachní stehna. Zaklopíme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby.
- Pečeme 1,5 hodiny. Poté sejmeme poklici, maso přelijeme výpekem, zvýšíme teplotu na 190 °C a odklopené necháme vytvořit dozlatova vypečenou kůrčičku.
- Kachní stehna pečená na zelí podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat