čtvrtek 10. června 2021

Koláč s pudingem a broskvemi

Koláč s pudinkem a broskvemi, foto  med

Koláč neboli řezy z třeného těsta a broskvemi, cik cak pocákané vařeným vanilkovým pudinkem je úžasný moučník nejen ke kávě. Je daleko vláčnější než třeba bábovka.  

Ingredience pro recept Koláč s pudinkem a broskvemi:

200 g polohrubé mouky, 120 g cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 150 g rozpuštěného másla nebo hery, 1/2 prášku do pečiva. Broskvový kompot nebo oloupané čerstvé broskve.

Puding z 700 ml mléka, 2 lžic cukru a 2 vanilkových pudingů, 2 lžíce cukru.


Koláč s pudinkem a broskvemi krok za krokem:

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vychladlé rozpuštěné máslo.
  2. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
  3. Pekáč vyložíme papírem na pečení a těsto do něj nalijeme.
  4. Poklademe ho půlkami kompotovaných (nebo čerstvých oloupaných) broskví. 
  5. Do hrnce se studeným mlékem vsypeme pudingové prášky a cukr a za stálého míchání uvaříme puding.
  6. Puding pak nepravidelně nacákáme na těsto s broskvemi. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme. Po půlhodince uděláme zkoušku špejlí, kterou zapíchneme do těsta. Zůstane-li suchá, je koláč hotový.
  7. Koláč s pudinkem a broskvemi podáváme vychlazený a rozkrájený na řezy.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: