neděle 21. srpna 2011

Rybí filé po mlynářsku


Křupavé rybí filé získáme, když ho opečeme obalené v mouce.


Ingredience pro recept Rybí filé po mlynářsku:

Filé z mořské štiky nebo podobné ryby, olej, kousek másla, hladká mouka, petrželka, citrónová šťáva, kmín, sůl.

Rybí filé po mlynářsku krok za krokem:

1. Zmrazené filé osolíme a počkáme, až trochu pustí vodu. Mívají na sobě až ledovou krustu, tak abychom se jí zbavili.

2. Opláchneme, ještě jednou osolíme, pokmínujeme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme čtvrt hodiny odležet.

4. Plátky osušíme a obalíme v mouce moukou a zvolna pečeme na oleji. Po chvilce je obrátíme a dopečeme.

5. Máslo rozehřejeme s citrónovou šťávou a drobně rozsekanou petrželkou.

6. Přelijeme jím filé na talířích.

7. Rybí filé po mlynářsku podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: