Vepřové maso dušené s čerstvými nebo sušenými houbami, nejlépe hřibovitými, je odměnou za podzimní houbaření.
Ingredience pro recept Vepřové kousky na houbách:
Vepřové kousky na houbách krok za krokem:
1. Vepřové maso nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a pokrájíme na plátky.
2. Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme ho ze všech stran.
3. Zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme, podlijeme a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
4. Přidáme houby pokrájené na plátky a dusíme, až maso zcela změkne.
5. Vepřové kousky na houbách podáváme s dušenou rýží.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat