Smaženice - to je první, co napadne houbaře po úspěšném houbaření. A není divu, je to jedno z nejchutnějších a nejrychleji připravených houbových jídel.
Ingredience pro recept Houbová smaženice:
Houby – nejchutnější je více druhů, cibule, omastek – nejlépe sádlo, sůl, kmín (drcený nebo mletý), pepř, česnek – ten ale není nutný a vejce podle množství hub.
Houbová smaženice krok za krokem:
1. Houby očistíme a nakrájíme na středně velké kousky.
2. Na pánvi na omastku necháme zesklovatět cibulku a na kousky nasekaný česnek.
3. Přidáme houby. Osolíme je, opepříme, pokmínujeme a pod pokličkou dusíme. Záleží na druhu hub, kolik pustí šťávy, někdy je třeba je podlít, jindy musíme odstranit pokličku, aby se nadbytečná voda odpařila.
4. V hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme do hub.
5. Snížíme teplotu a mícháme, až vajíčka ztuhnou do konzistence, kterou máme rádi.
6. Poodáváme horké s čerstvým chlebem. A originální pokrm získáte, když houbovou smaženicí naplníte doma upečené placky arabského chleba.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat