Než začneme plátky lilku, neboli baklažánu obalovat v těstíčku, nasolíme ho, aby pustil vodu.
Ingredience pro recept Lilek v těstíčku:
Lilek neboli baklažán, hladká mouka, 2 vejce, trochu mléka, olej, sůl, majoránka nebo tymián nebo bazalka.
1. Lilek oloupeme a nakrájíme podélně na stejnoměrné plátky.
2. Plátky lilku z obou stran posolíme a počkáme, až pustí vodu. Tak se částečně zbaví mírné hořkosti.
3. Z vajec, mouky a mléka vidličkou ušleháme hustší těstíčko, které osolíme a okořeníme.
4. Každý plátek lilku pečlivě osušíme papírovou utěrkou, postupně je namáčíme do těstíčka a vkládáme do rozpáleného oleje.
5. Smažíme dozlatova a podáváme s vařeným bramborem nebo pyré, hranolky, krokety apod.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat