Z podušených hub - hřibů nebo i směsi - připravíme báječné karbanátky.
Ingredience pro recept Houbové karbanátky:
Asi půl kila čerstvých hub, 2 vejce, 2 rohlíky, trochu mléka, strouhanka, 1 cibule, sůl, drcený kmín, česnek, majoránka, petrželka, omastek na smažení
Houbové karbanátky krok za krokem:
1.Očistíme a nakrájíme houby.
2. Oloupeme, nakrájíme a osmažíme cibuli.
3. Přidáme houby, sůl a kmín a dusíme doměkka.
4. Směs necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme rohlíky a namočíme je do mléka. Poté trochu vymačkáme a přidáme k houbám.
5. Utřeme česnek a přidáme k houbám, také vejce a zbytek koření a nasekanou petrželku.
6. Hněteme a přidáváme strouhanku, aby vznikla stejně hustá hmota jako z mletého masa.
7. Necháme stát asi půl hodiny. Poté tvoříme placičky, které obalujeme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
8. Houbové karbanátky podáváme s bramborami nebo výrobky z nich, případně s chlebem či pečivem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat