středa 31. srpna 2011

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč, foto med

Na tento koláč můžeme využít libovolné sezonní ovoce. Je dobrý s rybízem i jahodami, borůvkami nebo třešněmi, ale i s jablky, švestkami, meruňkami a konečně i kompotovaným či zmrazeným ovocem. Je velmi rychlý, neboť nic nevážíme, jako odměrku použijeme hrnek na kafe.

Ingredience pro recept Rychlý ovocný koláč:

2 hrnky polohrubé mouky, hrnek mléka, půl hrnku cukru, půl hrnku rozehřáté Hery, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, vanilkový cukr, 2 lžičky skořice, trochu rumu a ovoce, které zrovna máme po ruce.

Rychlý ovocný koláč krok za krokem

  1. Odměříme hrnkem o obsahu asi 250 ml mouku a cukr, smícháme je v míse s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
  2. Dáme rozpustit Heru, ochladíme ji hrnkem mléka, vlijeme do mísy a přidáme zbytek ingrediencí.
  3. Vše důkladně rozmícháme, nejlépe elektrickými metlami.
  4. Vymastíme a moukou vysypeme koláčovou formu (pekáček) a těsto do ní nalijeme.
  5. Libovolné ovoce očistíme, pokrájíme na kousky a poklademe jej na koláč.
  6. Upečeme v troubě na 170-180 °C. Zda je koláč dostatečně upečený, zkoušíme špejlí, kterou do něj zapíchneme. Pokud se těsto na špejli již nelepí, je hotov.
  7. Rychlý ovocný koláč podáváme chladný.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: