Hovězí maso před grilováním musíme nechat připravené a potřené olejem alespoň hodinu odležet. Rozhodně ho nedáváme z chladničky rovnou na gril.
Ingredience pro recept Grilované roštěnky s cuketou:
roštěnky, sůl, pepř, olivový olej, mladé cukety
Grilované roštěnky s cuketou krok za krokem
1. Odblaněné roštěnky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, potřeme olejem, opepříme a necháme hodinu odležet na chladném místě.
2. Poté je osolíme, pokapeme olejem a vložíme na rozehřátý gril buď na grilovací pánev, nad dřevěné uhlí nebo na kontaktní gril, jehož mřížku s masem podložíme miskou.
3. Grilujeme po každé straně asi 2 minuty tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové.
4. Omyté cukety nakrájíme na hranolky, posypeme je fritovacím kořením na zeleninu a na volných okrajích grilu upečeme spolu s masem.
4. Roštěnky přeložíme na talíře a poklademe podle volby ochuceným máslem, tatarskou omáčkou, grilovaní omáčkou apod., přidáme grilované cukety.
5. Grilované roštěnky s cuketou podáváme s chlebem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat