![]() |
| Cibulové chutney (čatní), foto med |
Cibulové chutney skvěle dochutí grilovaná i pečená masa, hamburgery, sýry, je vhodné i jako doplněk chlebíčků s masovými pomazánkami. Správně připravené vydrží v chladničce až půl roku. Jeho příprava je snadná, koření můžeme měnit podle chuti.
Ingredience pro recept Cibulové chutney:
6 středně velkých červených cibulí, 100 ml červeného vína, 50 ml červeného vinného octa, 2 lžíce balzamikového octa, 120 g třtinového cukru, 3 lžíce olivového oleje, sůl a koření dle chuti např. - chilli paprička, čerstvý nebo sušený zázvor, tymián, rozmarýnu, mletý černý pepř. Sušeného lžičku, čerstvého snítku.
![]() |
| Čatní s grilovaným krocanem, foto med |
Cibulové chutney krok za krokem:
- 1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme a chilli papričku bez semínek drobně nasekáme, pepř čerstvě nadrtíme nebo nameleme.
- 2. Na oleji za stálého míchání orestujeme cibuli a papričku.
- 3. Podlijeme vínem, balzamikovým a vinným octem.
- 4. Přidáme cukr, sůl a zvolené koření a na mírném ohni vaříme za občasného míchání do zhoustnutí směsi.
- 5. Hotovým chutney naplníme sterilované sklenice a uzavřeme.
- 6. Cibulové chutney skladujeme v chladničce a podáváme jako přílohu k masu, na chlebíčky nebo toasty se sýrem.
Dobrou chuť!


Žádné komentáře:
Okomentovat