![]() |
| Italské rizoto, foto med |
Italské rizoto chutná poněkud jinak než naše počeštěné. Chuť mu přidává víno, schwarzwaldská šunka, bazalka a parmazán, zjemňuje ho máslo. Po celou dobu vaření pokrm mícháme.
Ingredience pro recept Italské rizoto:
300 g kulaté rýže, 2 cibule, 50 g másla, 1 litr zeleninového vývaru, 2 deci bílého vína, 100 g schwarzwaldské šunky, hrst čerstvé bazalky, 50 g strouhaného parmazánu nebo jiného sýra na strouhání.
![]() |
| Italské rizoto, foto med |
Italské rizoto krok za krokem:
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Na másle ji osmahneme do zlatova.
- Propláchneme rýži a přidáme ji k cibulce. Smažíme ji pár minut a podlijeme bílým vínem.
- Po vsáknutí a odpaření vína po naběračkách postupně přiléváme zeleninový vývar a zamícháme. Vždy počkáme, až se tekutina vsákne a odpaří a přilijeme další naběračku.
- Opakujeme do vypotřebování vývaru a změknutí rýže.
- Nakonec v rizotu necháme rozpustit plátek másla, přidáme strouhaný parmazán a nakrájenou šunku a promícháme.
- Italské rizoto dozdobíme nasekanou bazalkou a podáváme.
Dobrou chuť!


Žádné komentáře:
Okomentovat