Brambory na loupačku jsou staročeské, chutné a poměrně levné jídlo. Co k nim podáváme je na chuti každého strávníka - máslo, tvaroh, zakysanou smetanu...
Ingredience pro recept Brambory na loupačku:
Středně velké brambory - 2-3 na osobu, sůl, máslo, zakysaná smetana (případně tvaroh nebo lučina)
Brambory na loupačku krok za krokem:
1. Brambory vydrhneme kartáčkem, vložíme je do hrnce s vodou a na středně velkém žáru je uvaříme doměkka (asi 20 minut). Zkoušku děláme vidličkou – musí do vařené brambory lehce vklouznout.
2. Brambory slijeme a rozdělíme na talíře. Ke každému dáme kus másla a velkou lžíci zakysané smetany.
3. Na stůl ještě přidáme slánku a misku na slupky.
4. Brambory na loupačku si každý loupe sám, podle chuti si je osolí a přidá kousek másla a smetany nebo tvarohu.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat