pátek 30. března 2012

Brambory na loupačku



Brambory na loupačku jsou staročeské, chutné a poměrně levné jídlo. Co k nim podáváme je na chuti každého strávníka - máslo, tvaroh, zakysanou smetanu...

Ingredience pro recept Brambory na loupačku:

Středně velké brambory - 2-3 na osobu, sůl, máslo, zakysaná smetana (případně tvaroh nebo lučina)

Brambory na loupačku krok za krokem:

1. Brambory vydrhneme kartáčkem, vložíme je do hrnce s vodou a na středně velkém žáru je uvaříme doměkka (asi 20 minut). Zkoušku děláme vidličkou – musí do vařené brambory lehce vklouznout.

2. Brambory slijeme a rozdělíme na talíře. Ke každému dáme kus másla a velkou lžíci zakysané smetany.

3. Na stůl ještě přidáme slánku a misku na slupky.

4. Brambory na loupačku si každý loupe sám, podle chuti si je osolí a přidá kousek másla a smetany nebo tvarohu.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: