Z naklíčené čočky můžeme vytvořit několik zajímavých, chutných a především velmi zdravých pokrmů. Tři dny předem si necháme naklíčit čočku, nejlépe velkozrnnou, ale můžeme i drobnozrnnou. Do vyšší misky nebo zavařovací sklenice nasypeme šálek proprané čočky a zalijeme ji dvěma šálky vlažné vody. Necháme stát asi 12 hodin. Poté čočku scedíme a důkladně propláchneme. Vrátíme zpět do nádoby a zakryjeme gázou nebo kusem řidší látky, kterou můžeme připevnit gumičkou. Necháme nejlépe na okenním parapetu na teple a světle klíčit, přičemž ji 2 – 3 x denně propláchneme, ale opatrně, abychom nepolámali klíčky. Po dvou až třech dnech klíčky budou dostatečně dlouhé a my můžeme přistoupit k výrobě.
Ingredience pro recept Pečená naklíčená čočka s česnekem:
Naklíčená čočka, olivový olej, 4 stroužky česneku, sůl, pepř.
Pečená naklíčená čočka s česnekem krok za krokem:
1. Podle výše uvedeného návodu si necháme naklíčit čočku.
2. Oloupeme a utřeme česnek se solí.
3. Naklíčenou čočku propláchneme a promícháme s olivovým olejem, pepřem a utřeným česnekem se solí.
4. Vložíme vše do pekáčku a upečeme v troubě tak, aby byla čočka lehce křupavá a klíčky mírně nahnědlé.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat