sobota 10. března 2012

Špagety s rajčatovou omáčkou a bazalkou


Špagety jsou osvědčeným rychle připraveným pokrmem. Rajčatovou omáčku připravíme mezitím, co se špagety vaří, bazalka pak dílo korunuje. 

Ingredience pro recept Špagety s rajčatovou omáčkou a bazalkou:

Půl balíčku špaget, olivový olej, plechovka loupaných rajčat, 150 ml bílého vína, parmezán nebo tvrdý sýr na strouhání, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, dvouhrst nasekané čerstvé bazalky, lžíce medu.

Špagety s rajčatovou omáčkou a bazalkou krok za krokem:

1. Do většího hrnce dáme vařit vodu, kterou před varem osolíme a přidáme lžíci oleje. Pak do ní vložíme špagety. Vaříme na  mírném ohni 12 minut, pak vypneme a necháme ještě 5 minut dojít.

2. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Necháme je zesklovatět na olivovém oleji.

3. Přidáme obsah plechovky oloupaných rajčat, rajčata trochu rozmačkáme nebo pokrájíme, osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a necháme dusit pod pokličkou asi 10 minut.

4. Pokrájíme čerstvou bazalku a přidáme ji ke konci dušení k omáčce.

5. Omáčka je hotová, až se odpaří tolik tekutiny, že je středně hustá.

6. Scedíme špagety, rozdělíme je na talíře, zalijeme omáčkou a posypeme parmezánem nebo strouhaným tvrdým sýrem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: