pátek 2. března 2012

Pečená vinná klobása



Vinnou klobásu si snadno vyrobíme, za předpokladu, že si seženeme úzká jehněčí střívka. Pokud se nám to nepodaří, i tak si ji můžeme koupit hotovou u řezníka a podle návodu ji pak opéct.


Ingredience pro recept Pečená vinná klobása: 

750 g vepřového masa, nejlépe krkovice, 250 g máčené žemle (rohlíky, housky…), mléko, sůl, pepř, 1 cibule, 100-200 ml bílého vína, špetka muškátového květu a citrónová kůra z půlky citronu; na plnění jehněčí střívka. 
Na pečení: vinné klobásy, olej, mouka. Špejle.

Pečená vinná klobása krok za krokem:


1.Maso velmi jemně (i opakovaně) umeleme i s nakrájenou cibulí.

2. Housky nakrájíme na kostičky a pokapeme mlékem tak, aby se dostatečně provlhčily. Poté je přidáme do druhého mletí k masu.

3. Masovou kaši osolíme, okořeníme, zředíme podle potřeby vínem a velmi dobře promícháme.

4. Nabíječkou pak plníme propraná úzká jehněčí střívka.

5. Vinné klobásy nevaříme, pečeme je zasyrova.

6. A to nejlépe tak, že je stočíme do spirály a skrz naskrz propíchneme zašpičatělou špejlí. Tuto točenici obalíme po obou stranách v hladké mouce.

7. Na pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo a spirálu vinné klobásy zprudka opečeme dozlatova.

8. Pečená vinná klobása skvěle chutná se šťouchanými brambory, pyré nebo čerstvým chlebem. Podáváme i se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: