sobota 16. listopadu 2019

Arašídové věnečky

Arašídové věnečky

Arašídové věnečky bývaly oblíbenými sušenkami, které časem z pultů zcela zmizely. My si je ale můžeme snadno připravit a upéct. Tyto retro sušenky můžeme zařadil mezi vánoční cukroví.

Ingredience pro recept Arašídové věnečky:

Těsto: 300 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 200 g másla, 1 lžička prášku do pečiva, 1 vejce, 1/2 lžičky citronové kůry
Posyp: 1 bílek, hrubý cukr krystal, drcené nesolené arašídy.

Arašídové věnečky krok za krokem:

  1. Utřeme máslo s cukrem a vejcem do pěny.
  2. Přidáme prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Necháme hodinu odpočinout v chladu.
  3. Z těsta vyválíme placku silnou asi půl centimetru. Připravíme si menší a větší vykrajovací formičky ve tvaru kolečka. 
  4. Z placky vykrajujeme nejprve větší kolečka a poté menšími vykrojíme vypíchneme středy, čímž dostaneme kroužky.
  5. Tyto věnečky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a troubu předehřejeme na 180 °C.
  6. Věnečky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme je nasekanými arašídy a cukrem.
  7. Arašídové věnečky upečeme dozlatova a podáváme vychlazené.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: