Arašídové věnečky |
Arašídové věnečky bývaly oblíbenými sušenkami, které časem z pultů zcela zmizely. My si je ale můžeme snadno připravit a upéct. Tyto retro sušenky můžeme zařadil mezi vánoční cukroví.
Ingredience pro recept Arašídové věnečky:
Těsto: 300 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 200 g másla, 1 lžička prášku do pečiva, 1 vejce, 1/2 lžičky citronové kůryPosyp: 1 bílek, hrubý cukr krystal, drcené nesolené arašídy.
Arašídové věnečky krok za krokem:
- Utřeme máslo s cukrem a vejcem do pěny.
- Přidáme prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Necháme hodinu odpočinout v chladu.
- Z těsta vyválíme placku silnou asi půl centimetru. Připravíme si menší a větší vykrajovací formičky ve tvaru kolečka.
- Z placky vykrajujeme nejprve větší kolečka a poté menšími vykrojíme vypíchneme středy, čímž dostaneme kroužky.
- Tyto věnečky naskládáme na plech vyložený papírem na pečení a troubu předehřejeme na 180 °C.
- Věnečky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme je nasekanými arašídy a cukrem.
- Arašídové věnečky upečeme dozlatova a podáváme vychlazené.
Žádné komentáře:
Okomentovat