Gulášová polévka se zeleninou, foto med |
Gulášová polévka se zeleninou je plnohodnotné hlavní jídlo, zvláště podáváme-li ji s čerstvým chlebem nebo pečivem. Na rozdíl od klasické gulášové polévky je v ní i spousta vitamínů. Její příprava není nijak složité, důležité je především kvalitní maso, které bude ve výsledku měkké.
Ingredience pro recept Gulášová polévka se zeleninou:
500 g hovězího předního masa, lžíce sádla nebo olej, 2 větší cibule, 3-4 středně velké brambory, 1-2 mrkve, čtvrt celeru, 1 petržel, 2 stroužky česneku, vrchovatá lžíce sladké papriky, podle chuti pálivé papriky, špetka kmínu a pepře, hrstka rozemnuté majoránky, sůl, jíška ze lžíce sádla a lžíce mouky, hrst zelené petrželky.Gulášová polévka se zeleninou krok za krokem:
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme – celer a brambory na kostky, petržel a mrkev na kolečka.
- Maso nakrájíme na kostky.
- Na omastku zpěníme cibuli a na ni dáme zatáhnout maso.
- Když je ze všech stran osmahnuté, stáhneme hrnec z ohně a vsypeme obě papriky, kmín, pepř a sůl, zamícháme a vzápětí zalijeme vodou.
- Vaříme, dokud maso není téměř měkké. Pak přidáme zeleninu a brambory a vaříme doměkka.
- Ze sádla (oleje) a mouky usmažíme jíšku a přidáme do vařící se polévky. Vaříme ještě 10 minut.
- Nakonec přidáme majoránku a zelenou petrželku, ale již nevaříme.
- Gulášovou polévku se zeleninou podáváme s chlebem nebo pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat