Bůček pečený na kysaném zelí, foto med |
Bůček, který upečeme na zelí, získá další chuťový rozměr a zelí ochucené o šťávu z bůčku, je prostě skvělé. Jeho příprava patří mezi ty jednodušší. Podobným receptem je kuře na zelí.
Ingredience pro recept Bůček pečený na kysaném zelí
750 g vepřového bůčku, 500 g (sáček) kysaného zelí, větší cibule, 2-3 stroužky česneku, lžíce sádla, kmín, pepř, sůl.Bůček pečený na kysaném zelí krok za krokem:
- Do pekáčku na rozpuštěné sádlo vložíme nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme.
- Další vrstvou bude zelí, z něhož slijeme přebytečnou šťávu a můžeme ho i trochu pokrájet a dochutit kmínem, solí, cukrem.
- Připravíme si bůček – kůži prořízneme do kostiček, vetřeme česnek utřený se solí, kmín, pepř.
- Bůček položíme kůží nahoru na zelí, zaklopíme poklicí nebo alobalem a pečeme 40 minut na 180 °C.
- Odklopíme poklici a dopečeme odkryté, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
- Bůček pečený na kysaném zelí podáváme s knedlíky houskovými, karlovarskými, chlupatými nebo bramborovými.
Žádné komentáře:
Okomentovat