čtvrtek 21. listopadu 2019

Bůček pečený na kysaném zelí

Bůček pečený na kysaném zelí, foto med

Bůček, který upečeme na zelí, získá další chuťový rozměr a zelí ochucené o šťávu z bůčku, je prostě skvělé. Jeho příprava patří mezi ty jednodušší. Podobným receptem je kuře na zelí.

Ingredience pro recept Bůček pečený na kysaném zelí

750 g vepřového bůčku, 500 g (sáček) kysaného zelí, větší cibule, 2-3 stroužky česneku, lžíce sádla, kmín, pepř, sůl.

Bůček pečený na kysaném zelí krok za krokem:

  1. Do pekáčku na rozpuštěné sádlo vložíme nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme.
  2. Další vrstvou bude zelí, z něhož slijeme přebytečnou šťávu a můžeme ho i trochu pokrájet a dochutit kmínem, solí, cukrem.
  3. Připravíme si bůček – kůži prořízneme do kostiček, vetřeme česnek utřený se solí, kmín, pepř.
  4. Bůček položíme kůží nahoru na zelí, zaklopíme poklicí nebo alobalem a pečeme 40 minut na 180 °C.
  5. Odklopíme poklici a dopečeme odkryté, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
  6. Bůček pečený na kysaném zelí podáváme s knedlíky houskovými, karlovarskými, chlupatými nebo bramborovými.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: