Karbanátky s kadeřávkem, foto med |
Kadeřávek neboli kapusta kadeřavá je listová zelenina, která má podobné využití jako kapusta hlávková. Výhodou je, že na zahradě si můžeme ulamovat listy podle potřeby, a to zpravidla i celou zimu. Připravíme si karbanátky s kadeřávkem, které se připravují podobně jako kapustové karbanátky, jen mají jemnější chuť.
Ingredience pro recept Karbanátky s kadeřávkem:
500 g vepřového mletého masa, asi 250 g kadeřávku bez tvrdých stonků, sůl, pepř, žemle máčená v mléku, 2 vejce, hrst rozemnuté majoránky, mouka nebo strouhanka na obalení, olej nebo sádlo na smažení.
Karbanátky s kadeřávkem krok za krokem:
- Z listů kadeřávku vykrájíme tvrdé stonky (i ve středu listů). Listy pak spaříme ve vroucí vodě.
- Necháme řádně okapat a pak je posekáme nahrubo.
- Žemli nakrájíme a pokapeme mlékem. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
- Maso smícháme s kadeřávkem, žemlí, vejci a česnekem. Osolíme, opepříme a rozemneme do něj majoránku.
- Je-li hmota příliš řídká, přidáme hrst strouhanky.
- Mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce nebo ve strouhance a usmažíme po obou stranách ve vrstvě tuku.
- Karbanátky s kadeřávkem podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem, hranolky, pečivem nebo chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat