sobota 23. listopadu 2019

Zapečené široké nudle s kadeřávkem a slaninou

Zapečené široké nudle s kadeřávkem a slaninou, foto med

Kadeřávek je zelenina, kterou můžeme sklízet postupně celou zimu – dobře se mu daří i pod sněhem. Kromě například karbanátků si z něj můžeme připravit i vynikající zapečené nudle, které navíc ochutíme vyškvařenou slaninou.

Ingredience pro recept Zapečené široké nudle s kadeřávkem:

4-5 velkých listů kadeřávku, 1 balení širokých nudlí, 1 cibule, 200 g slaniny, mletý pepř, stroužek česneku, sůl.

Zapečené široké nudle s kadeřávkem a slaninou krok za krokem:

  1. Listy kadeřávku opláchneme a vyřežeme z nich tvrdé stonky. Ostrým nožem je nařežeme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vyškvařit na pánvi. Škvarečky vybereme i s trochou tuku a odložíme na později.
  3. Na zbylém tuku osmažíme cibuli a nadrobno nakrájený česnek a poté i kadeřávek. Osolíme, opepříme, malinko podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka.
  4. Podle návodu uvaříme nudle v osolené vodě. Scedíme je a promícháme s kadeřávkem, zbylým tukem a škvarečky.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.
  6. Zapečené široké nudle s kadeřávkem a slaninou podáváme horké.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: