Zapečené široké nudle s kadeřávkem a slaninou, foto med |
Kadeřávek je zelenina, kterou můžeme sklízet postupně celou zimu – dobře se mu daří i pod sněhem. Kromě například karbanátků si z něj můžeme připravit i vynikající zapečené nudle, které navíc ochutíme vyškvařenou slaninou.
Ingredience pro recept Zapečené široké nudle s kadeřávkem:
4-5 velkých listů kadeřávku, 1 balení širokých nudlí, 1 cibule, 200 g slaniny, mletý pepř, stroužek česneku, sůl.Zapečené široké nudle s kadeřávkem a slaninou krok za krokem:
- Listy kadeřávku opláchneme a vyřežeme z nich tvrdé stonky. Ostrým nožem je nařežeme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vyškvařit na pánvi. Škvarečky vybereme i s trochou tuku a odložíme na později.
- Na zbylém tuku osmažíme cibuli a nadrobno nakrájený česnek a poté i kadeřávek. Osolíme, opepříme, malinko podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Podle návodu uvaříme nudle v osolené vodě. Scedíme je a promícháme s kadeřávkem, zbylým tukem a škvarečky.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.
- Zapečené široké nudle s kadeřávkem a slaninou podáváme horké.
Žádné komentáře:
Okomentovat