Čevabčiči, foto med |
Čevabčici známe nejspíš už ze školní jídelny. Ochucené mleté maso v podobě válečků, které je chuťově někde mezi karbanátkem a klobásou. Jeho příprava je poměrně rychlá.
Ingredience pro recept Čevabčiči:
500 g mletého masa mix nebo vepřového, 1 střední cibule, 1-2 stroužku česneku, 1 a půl lžičky sladké mleté papriky, půl lžičky pálivé mleté papriky, půl lžičky mletého pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky majoránky, olej nebo sádlo na smažení.
Čevabčiči krok za krokem:
- Oloupeme cibuli a česnek
- Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Pokud česnek třeme se solí, pamatujeme na to při ochucování, abychom jídlo nepřesolili.
- Přidáme koření a důkladně promícháme.
- Hmotu zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejméně hodinu odpočinut v lednici.
- Masovou hmotu rozdělíme na stejné kousky, z kterých vyválíme válečky délky okolo 10 cm a průměru 1,5 – 2 cm.
- Válečky vložíme na pánev s rozehřátým olejem a opečeme ze všech stran.
- Čevabčiči podáváme s bramborem, jako příloha je vhodná hořčice, lahůdková cibulka nebo osmažená cibule a kyselá okurka nebo houby v octě či čalamáda.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat