pátek 20. listopadu 2020

Čevabčiči

 

Čevabčiči, foto med

Čevabčici známe nejspíš už ze školní jídelny. Ochucené mleté maso v podobě válečků, které je chuťově někde mezi karbanátkem a klobásou. Jeho příprava je poměrně rychlá.

Ingredience pro recept Čevabčiči:

500 g mletého masa mix nebo vepřového, 1 střední cibule, 1-2 stroužku česneku, 1 a půl lžičky sladké mleté papriky, půl lžičky pálivé mleté papriky, půl lžičky mletého pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky majoránky, olej nebo sádlo na smažení.


Čevabčiči krok za krokem:

  1. Oloupeme cibuli a česnek
  2. Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Pokud česnek třeme se solí, pamatujeme na to při ochucování, abychom jídlo nepřesolili.
  3. Přidáme koření a důkladně promícháme.
  4. Hmotu zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejméně hodinu odpočinut v lednici.
  5. Masovou hmotu rozdělíme na stejné kousky, z kterých vyválíme válečky délky okolo 10 cm a průměru 1,5 – 2 cm.
  6. Válečky vložíme na pánev s rozehřátým olejem a opečeme ze všech stran.
  7. Čevabčiči podáváme s bramborem, jako příloha je vhodná hořčice, lahůdková cibulka nebo osmažená cibule a kyselá okurka nebo houby v octě či čalamáda.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře: