Boloňské špagety, foto med |
Boloňské špagety patří k oblíbeným a poměrně rychle připraveným pokrmům. Ingredience můžeme mít doma v zásobě, mleté maso je lepší čerstvé, ale může být i z mrazáku.
Ingredience pro recept Boloňské špagety:
500 g mletého masa mix vepřového a hovězího, balíček špaget, konzerva rajčat, větší cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, lžíce cukru, 2 lžíce sušeného oregana (dobromysl), 2 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky nebo mletého pepře, olej na smažení (nejlépe olivový), strouhaný sýr na posypání, nejlépe parmazán).
Boloňské špagety krok za krokem:
- Větší hrnec s osolenou vodou dáme vařit.
- Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek můžeme také, nebo ho utřeme se solí.
- Na větší pánvi orestujeme cibuli dozlatova, přidáme česnek a papriku a velmi krátce osmahneme.
- Přidáme mleté maso, které osolíme a okořeníme. Restujeme ho, dokud není hotové.
- Poté do pánve na maso nalijeme plechovku rajčat, které trochu osladíme.
- Krátce podusíme a případně dochutíme.
- Špagety uvařené podle návodu rozdělíme na talíře a na ně rozdělíme boloňskou omáčku.
- Dochutíme strouhaným sýrem – parmazánem nebo i eidamem.
- Boloňské špagety podáváme horké, můžeme je ještě ozdobit několika lístky čerstvého oregana, máme-li.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat