Pečená žebra na kmíně, foto med |
Masitá, ale i celkem ořezaná žebra se před pečením nebo grilováním nakládají do nejrůznějších marinád. Někdy ale přijdou k chuti jen jednoduše upečená se solí a kmínem.
Ingredience pro recept Pečená žebra na kmíně:
1 kg vepřových žebírek, sůl, kmín.
Pečená žebra na kmíně krok za krokem:
Žebra opláchneme a osušíme.Pečená žebra - Nařežeme je ostrým nožem tak, aby s každém kusu byly dvě žebra.
- Posolíme je, pokmínujeme a vložíme do pekáče.
- Žebra mírně podlijeme vodou a dáme zakryté péct do trouby vyhřáté na 150 °C.
- Pomalu pečeme asi hodinu a půl. Poté sundáme poklici a žebra obrátíme.
- Zvýšíme teplotu na 200 °C a asi 10 minut pečeme, aby žebra získala barvu.
- Pečená žebra na kmíně podáváme s hořčicí, křenem, kečupem nebo podobnými pochutinami. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb a dobré jsou k tomu třeba kyselé okurky, houby nebo čalamáda.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat