![]() |
Pórková omáčka, foto med |
Pórková omáčka je lahodná a skvěle se hodí k vepřovému masu nebo k těstovinám. Její příprava je snadná. Tato verze je bez smetany.
Ingredience pro recept Pórková omáčka:
Středně velký pórek, plátek másla, 1 navršená lžíce hladké mouky, 300 ml vývaru (nebo vodu + ½ kostky bujonu nebo masoxu), sůl, pepř.
Pórková omáčka krok za krokem:
- Pór očistíme a nakrájíme na kolečka. Orestujeme ho na másle do měkka.
- Přidáme mouku a za stálého míchání ji osmažíme dorůžova a poté zalijeme vývarem.
- Přidáme koření a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
- Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a přecedíme.
- Pórkovou omáčku podáváme k masu, jako příloha jsou vhodné těstoviny nebo brambory.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat