Dušená kapusta, foto med |
Kapusta snižuje hladinu cholesterolu, pomáhá při správném zažívání, posiluje imunitní systém, čistí cévy a dobře pročistí i celý organismus. Pomáhá i hojit kožní problémy, např. různé ekzémy. Je bohatá na vlákninu, která udržuje v dobrém stavu trávicí systém. Dušená se hodí jako příloha k masu i všude tam, kde používáme dušené hlávkové zelí.
Ingredience pro recept Dušená kapusta:
Hlávka kapusty (asi půl kila), 1 cibule, 60 g slaniny, sůl, pepř, mletý kmín, stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky.
Dušená kapusta krok za krokem:
Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a každou nakrouháme na nudličky jako zelí.Krájení kapusty - Do hrnce nalijeme na dno trochu vody, přidáme kapustu, sůl a kmín a podusíme doměkka. Zpočátku hrnec nezakrýváme, aby unikly čpavé látky.
- Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme na pánvi. Na uvolněném tuku osmažíme nakrájenou cibuli. Je-li slanina libová a tuku málo, přidáme trochu sádla nebo jiného omastku.
- Osmahnutou cibuli zasypeme moukou a usmažíme světlou cibulovou jíšku.
- Tuto jíšku i se slaninou přidáme ke kapustě, ochutíme pepřem a dusíme 10 minut.
- Dochutíme česnekem.
- Dušenou kapustu podáváme k pečenému masu s bramborovým knedlíkem nebo vařenými brambory.
Dobrou chuť!
1 komentář:
Děkuji Vám moc za recept a ráda ho i vyzkouším, věřím, že nám celé rodině bude určitě i chutnat. Nejspíš ale česnek vynechám, ten moc nemusím. Posledních pár týdnů vůbec netuším, co doma vařit, tak jsem vděčná za každou inspiraci, jak tady, tak třeba i na
tomto webu, je tam toho opravdu hodně.
Okomentovat